Ova divna tikva žutog mesa i narančaste kore jednostavno želi da od nje u ovim jesenskim danima radite svilenkaste juhe, pečete ju sa začinima i češnjakom u pećnici, a možda da ju napunite divnim šumskim gljivama i zapečete u pećnici. Ovaj put smo se odlučili na zadnju opciju zato se bacamo na punjenje!
Trebat će vam:
1 tikva 3 žlice krem sira 1 glavica luka 2 žlice kvinoje 250 g lisičarki 2-3 grančice svježeg bosiljka sol, papar maslinovo ulje |
Priprema:
Kvinoju isperite pa je kuhajte u slanoj vodi. Ocijedite je. Lisičarke očistite. Tikve prepolovite, izvadite sjemenke (možete ih očistiti, osušiti pa kasnije grickati). Svaku polovicu premažite maslinovim uljem. Zagrijte pećnicu na 200 °C. Pleh za pečenje obložite papirom za pečenje, poslažite tikve pa ih pecite dok ne primjetite da su postale mekane. U međuvremenu na malo ulja prodinstajte na tanke kolutiće narezan luk, maknite s vatre, umiješajte krem sir, dodajte kuhanu kvinoju i lisičarke (ako su velike, prerežite ih na pola ili četvrtine). Posolite, popaprite. Izvadite tikve iz pećnice, žlicom izdubite ostatak mesa koji je sada mekan, pa ga umiješajte u smjesu s lisičarkama. Dobivenom smjesom nadjenite tikve. Vratite u pećnicu da se zapeče još desetak minuta.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....