Blogerska vilica napada

RECEPT DANA: Punjene paprike na gusarski

 Zvonimir Ferina
Može li kraj ljeta proći bez punjenih paprika? Nikako!

Forking Croatia ponovno napada malo drugačijim receptom za punjene paprike. Punili su ih već kada su radili japrak no ovo je sasvim drugačija punjena paprika, ona djedova gusarska. Naša Kasandra pripremila je recept djeda obiteljskog prijatelja, Opuzenca iz doline Neretve. Evo što trebate pribaviti!

Zvonimir Ferina

Trebat će vam:

Za punjene paprike:

10 paprika (babure su tu najbolje)
700 grama mesa (svinjetine i junetine)
20 dkg riže
2 glavice luka
1/2 glavice češnjaka
peršin, celer, ružmarin
crvena paprika
sol, papar
maslinovo ulje

Zvonimir Ferina

Za šalšu:

1,5 kg domaće rajčice
pola glavice češnjaka
sol
2 velike žlice šećera
maslinovo ulje

Zvonimir Ferina

Cijeli recept pročitajte OVDJE!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. studeni 2024 06:30