![36129903](https://static.jutarnji.hr/images/slike/2025/01/28/k_36129903_640.jpg)
Ukradite nam recept za najpoznatiji quiche na svijetu, quiche Lorraine, i budite sigurni da će se razgrabiti u trenu!
Za tijesto:
225 g brašna 100 g maslaca 2 žumanjka 1 žlica hladne vode |
Za nadjev:
1 mali luk 250 g slanine maslinovo ulje 3 jaja 100 ml vrhnja sol i papar |
![Piece of quiche lorraine and fresh lamb's lettuce](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2017/2/27/14/iStock-478765841.jpg)
Priprema:
Brašno i maslac dobro umijesite rukama dok ne dobijete smjesu koja je slična krušnim mrvicama. Dodajte zatim žumanjke i vodu te brzo umijesite tijesto. Zamotajte ga u aluminijsku foliju i pustite da odmori u hladnjaku oko dva sata. Za nadjev na malo maslinova ulja prepržite sitno nasjeckani luk. Pustite da da postane proziran te mu dodajte na trakice izrezanu slaninu. U posebnoj posudi pomiješajte jaja, vrhnje sol i papar te dodajte slaninu. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Tijesto razvaljajte na oko pola centimetra debljine i njime obložite kalup za quiche. Nadjev izlijte na tijesto i pecite oko 50 minuta.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....