1 kg dunja 500 g kristal šećera 2 vanilin šećera štapić vanilije sok korica jednog limuna |
Dunje dobro operite i očistite te narežite na manje komade. Stavite u veću posudu te prelijte hladnom vodom. Kuhajte ih dok ne omekšaju. Skuhane dunje usitnite štapnim mikserom, a ako je smjesa gusta, dodajte vode po želji. U tekućinu dodajte šećer, vanilin šećer, štapić vanilije te koricu i sok jednog limuna. Sve dobro izmiješajte i stavite ponovno na vatru da zakuha. Kuhajte oko 10 minuta. Maknite s vatre i pustite da se sok malo ohladi. Sipajte ga u prethodno pripremljene, oprane i zagrijane boce. Najjednostavnije ih je staviti u pećnicu na 100 °C da se dobro zagriju. Napunjene boce spremite u smočnicu na tamno mjesto da sok koji dan odstoji prije posluživanja.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....