Za nadjev:
300 g brusnica 3 žlice šećera sok pola naranče maslinovo ulje glavica luka 4 šnite špeka 2 češnja češnjaka timijan, kadulja 500 g mljevene svinjetine 75 g pistacija, muškatni oraščić |
Za tijesto:
450 g glatkog brašna 100 g svinjske masti 4 žlice mlijeka 1 jaje 2 žličice soli 150 ml vode |
Stavite u posudu brašno i sol. U tavu stavite vodu, mast i mlijeko te malo zagrijte i prelijte preko brašna. Dodajte razmućeno jaje i zamijesite tijesto. Ostavite da malo odstoji. U međuvremenu u tavu staviti šećer, brusnice i narančin sok te sjedinite smjesu na laganoj vatri. Pripremite nadjev od mesa: na zagrijano ulje dodajte sitno nasjeckan luk, špek narezan na trakice, češnjak te mljeveno meso koje pirjate oko pola sata. Pretkraj pirjanja dodajte pistacije, listiće timijana i kadulje. Kalup za pečenje (idealan je onaj za torte) obložite papirom za pečenje, 2/3 tijesta razvaljajte i prekrijte kalup sve do rubova. Na tijesto staviti pola mesne smjese, zatim brusnice i na to ostatak mesa. Prekriti ostatkom tijesta i premazati jajem. Peći na 200°C 30 minuta, a onda smanjiti na 180°C i peći još 30 minuta. Ohladiti prije posluživanja. Idealno je što ova delicija može minimalno tri dana stajati u hladnjaku.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....