Pečeni krumpir s ružmarinom Jamiea Olivera
1 kg krumpira 1 žlica maslinovog ulja 1 žličica morske soli svježe mljeveni papar 2 grančice svježeg ružmarina |

Krumpire skuhajte dok ne budu u potpunosti kuhani. Kada su gotovi, ocijedite ih, lagano protresite u cjediljki da postanu ''pahuljasti'', dodajte ulje, sol, papar i ružmarin. Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva. Krumpira stavite u protvan i pecite ih oko 25 minuta.
Pečeni krumpir s čilijem i kurkumom Gordona Ramsaya
2,5 kg krumpira morska sol papar 1 žličica kurkume prstohvat prstohvat sušenog čilija 5 žlica maslinovog ulja |

Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva. Krumpire ogulite, izrežite na četvrtine i stavite ih na veliku posudu sa slanom vodom. Kuhajte oko 8 minuta. Ocijedite ih, dodajte kurkumu, čili, sol i papar. Okrečite u cjediljci da postanu ''pahuljasti''. Dodajte maslinovo ulje i prebacite u protvan za pečenje. Pecite oko 40 minuta.
Pečeni krumpir Toma Kerridgea
2 kg krumpira morska sol 3 žlice biljnog ulja |

Krumpire ogulite i izrežite ih na željenu veličinu. Stavite ih u posudu i dodajte vodu. Dodajte dobar prstohvat soli. Pustite da voda zavrije i kuhajte oko 20 minuta. Krumpire izvadite na rešetku i pustite da se u potpunosti ohlade. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Protvan prelijte biljnim uljem i stavite u pećnicu da se zagrije. Zatim dodajte krumpire. Pecite 40 minuta. Nakon što su krumpiri pečeni, dodajte još soli po ukusu.
Pečeni krumpir s češnjakom Hestona Blumenthala
1 kg krumpira 5 češnjeva češnjaka 30 g ružmarina maslinovo ulje sol |

Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Krumpire skuhajte zajedno s češnjakom i ružmarinom. Kuhajte oko 25 minuta. Kada su kuhani, ocijedite ih i ostavite da se ohlade. Maslinovo ulje ulijte u protvan i stavite u pećnicu za se zagrije. Dodajte krumpir i pecite oko 20 minuta, svako malo okrečući krumpire.
Krumpiri pečeni na guščjoj masti Mary Berry
1,5 kg krumpira sol 4 žlice guščje masti |

Zagrijte pećnicu na 220 stupnjeva. Krumpire izrežite na jednake komade i skuhajte ih lagano. Kuhajte samo 5 minuta. Krumpire dobro ocijedite i protresite u cjedilu. U protvanu u kojemu čete peći krumpire rastopite guščju mast. Na nju stavite krumpire, promiješajte ih i pecite oko 20 minuta.