Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 20 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 500 g očišćene ribe
- 100 g kiselih krastavaca
- 50 g kapara
- maslinovo ulje
- sol, papar
- 4 žlice majoneze
- ocat
- lovor
- ružmarin
Priprema
1. korak
Ribu skuhajte u vodi s malo octa, soli, paprom, lovorom i ružmarinom. Ostavite je da se ohladi pa očistite i usitnite meso. Krastavce sitno nasjeckajte pa pomiješajte s mesom ribe i kaparima.
2. korak
Smjesi dodajte majonezu i polako dolijevajte ulje. Miješajte kako bi se svi sastojci povezali. Stavite je u posudu pa u hladnjak najmanje dva sata da se ohladi ili, još bolje, tijekom noći
3. korak
Dobro će pasati namazana na prepečenac.
4. korak
Savjet: Ovaj je recept najbolje rješenje za slučajeve kada se mađu ostacima hrane nađe i lešana ili pečena riba viška. Nećete puno pogriješiti koju god vrstu morske ili slatkovodne ribe koristili. Pripazite samo da ih dobro očistite od kosti. Začini u našem receptu su samo prijedlog. Začinite je prema svom ukusu. Ipak, svakoj je ribljoj pašteti pomoći malo dobrog maslinovog ulja. Šnite crnog kruha, na primjer raženog, debelo namazane ovakvom paštetom s ploškama kuhanih jaja i dodatkom svježe rikule, odličan su zdravi sendvič.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....