Riblji popečci sa začinskim biljem

 Berislava Picek / Hanza Media

Trebat će vam:

700 g oslića narezanog na manje komadiće
svježi kopar narezan na manje komadiće
svježa menta narezana na manje komadiće zmijine trave po želji također narezane na komadiće
25 g svježe naribanog đumbira
korica 1 limuna
malo limunova soka
1 jušna žlica jogurta
malo kima (po želji)
2 jaja
30 g krušnih mrvica
1 jušna žlica ulja
1-2 jušne žlice brašna
sol i papar
1 češanj protisnutog češnjaka

Zagreb, 011014.
Jela sa djumbirom osmislila je i skuhala Vana Babic, urednica web-a dobrahrana.hr. 
Foto: Berislava Picek / CROPIX
Berislava Picek / Hanza Media

Priprema:

U posudu stavite tanko narezane komadiće oslića, dodajte sitno narezanih svježih začina, đumbira, limunovog soka i koricu, protisnuti češnjak, jogurt, jaja, mrvice, sol i papar te brašno. Sve dobro izmiješajte. Zatim je ostavite u hladnjaku na pola sata i prekrijte plastičnom folijom. Radite kuglice veličine loptica za golf, a zatim ih prepržite na vrućem ulju. Ulje mora biti vruće inače će vam se okruglice natopiti uljem. Pecite ih svega 5 minuta okrečući ih sa svih strana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. studeni 2024 23:18