Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 45 min
Broj osoba: 2-4
Sastojci
- školjke
- šparoge
- ljutika
- maslinovo ulje
- bijelo vino
Priprema
1. korak
Ovaj se rižot može pripremiti od raznih školjki, od onih najcjenjenijih, poput jakovskih kapica, do najraširenijih i jeftinijih kakav je kod nas slučaj s dagnjama koje se i na našem dijelu Jadrana uzgajaju od Zapadne Istre do Južne Dalmacije.
2. korak
Za ovakav rižot nije nužno koristiti ni puno skupih šparoga. No treba ih dobro iskoristiti. Drvenasti dio se, dakle, ne baca, nego se od njega skuha temeljac. Pri tome je preporučljivo rižu prvo prepržiti na maslinovom ulju. Malo nasjeckane mlade ljutike pojačat će okus.
3. korak
Rižu se uz miješanje podlijeva temeljcem od šparoga i malo bijelog vina. Školjke se pak mogu kratko odvojeno prepržiti. Kad je riža već gotovo skuhana, dodaju se vrhovi šparoga i u njih umiješaju školjke.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....