ZDRAVI TANJURIĆ

RIŽOTA KOJA ĆE KLINCI OBOŽAVATI: Zeleni rižoto od špinata i graška

Zeleni rižoto od špinata i graška.
 Berislava Picek / Hanza Media
Uz neutralni okus riže može se prošvercati povrće i još neki sastojci koje djeca baš i ne vole.

Trebat će vam:

1 šalica arborio riže
1 veći luk srebrenac
2 režnja češnjaka
3 šake svježih listova špinata
1 šalica graška
pola šalice ribanog parmezana
2 kockice maslaca
oko 750 ml povrtnog ili mesnog temeljca
+ jaje na oko

Zagreb, 250917.
Rizota za djecu prema ideji Nastasje Petric.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / Hanza Media
Zeleni rižoto od špinata i graška.

Očišćeni i oprani špinat stavite u posudu i izmiksajte štapnim mikserom s jednom šefljom toplog temeljca. U loncu na maslinovu ulju popržite sitno sjeckani luk dok ne postane staklast. Zatim dodajte rižu i protisnuti češnjak, pržite još kratko te postupno podlijevajte temeljcem dok riža ne postane al dente. Prije zadnjeg ulijevanja temeljca dodajte grašak, a na samom kraju i izmiksani špinat. Rižoto dovršite s parmezanom i maslacem, začinite solju i paprom po želji, a servirajte ga s jajem na oko.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. listopad 2024 23:45