Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 40 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 250 g riže
- 25 g luka
- 2 g češnjaka
- 30 ml bijelog vina
- 400 ml temeljca
- maslinovo ulje
- 150 g parmezana
- 45 g maslaca
- 100 g pecorino sira
- Za kremu:
- 150 g buče
- 150 g vrhnja za kuhanje
- sol
- papar
- ulje s tartufima
Priprema
1. korak
Buču narežate na male kockice i popržite je na maslacu, zalijte vrhnjem i kuhajte dok ne omekša. Začinite, dodajte malo ulja i kad je buča mekana, štapnim mikserom napravite finu kremu.
2. korak
Rižoto: Na maslinovu ulju prepržite sitno sjeckani luk i češnjak, dodajte rižu i miješajte dok se ne zagrije. Zalijte bijelim vinom i pustite da vino ispari, a zatim dolijte temeljac i lagano kuhajte uz povremeno miješanje. Kad je riža pri kraju, dodajte kockice maslaca i ribani parmezan. Miješajte dok rižoto ne postane kremast. Na vrh rižota stavite kremu od buče i tanko rezane listiće tartufa.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....