Rižoto s trubama i komoračem

 Mario Kučera / HANZA MEDIA

Sastojci:

1 komorač
1 šalica riže Arborio
1 šalica trubica
1 češanj češnjaka
peršinov list
1 dl bijelog vina
maslinovo ulje
1 žlica maslaca
sol
papar
parmezan

Mario Kučera / HANZA MEDIA

Na maslinovo ulje staviti narezani komorač, donji dio narezati na tanje ploške, gornji zeleni usitniti (dio ostaviti za kasnije). Dodati rižu, kratko je popržiti pa zaliti temljcem. Podlijevati rižu svako malo, jer ce brzo piti tekućinu. Dodati sjeckani češnjak i peršinov list, te podliti bijelim vinom. Kada je riža gotovo kuhana (mora ostati malo hrskava, pazite da vam se ne skaši), ubaciti narezane trubice. Posoliti, popapriti te na kraju dodajte oko žlicu maslaca. Promiješajti, posipati parmezanom i jesti odmah.

Svidio vam se recept? Pročitajte još:

Rižoto od gljiva i poriluka

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. studeni 2024 10:10