Sastojci:
1 komorač 1 šalica riže Arborio 1 šalica trubica 1 češanj češnjaka peršinov list 1 dl bijelog vina maslinovo ulje 1 žlica maslaca sol papar parmezan |
Na maslinovo ulje staviti narezani komorač, donji dio narezati na tanje ploške, gornji zeleni usitniti (dio ostaviti za kasnije). Dodati rižu, kratko je popržiti pa zaliti temljcem. Podlijevati rižu svako malo, jer ce brzo piti tekućinu. Dodati sjeckani češnjak i peršinov list, te podliti bijelim vinom. Kada je riža gotovo kuhana (mora ostati malo hrskava, pazite da vam se ne skaši), ubaciti narezane trubice. Posoliti, popapriti te na kraju dodajte oko žlicu maslaca. Promiješajti, posipati parmezanom i jesti odmah.
Svidio vam se recept? Pročitajte još:
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....