![Philova prognoza o ranome proljeću prošle se godine ostvarila](https://static.jutarnji.hr/images/slike/2025/02/02/k_36164640_640.jpg)
Trebat će vam:
2 šalice riže arborio 1 vezica šparoga 1 šalica graška 4 mlada luka 2 češnja češnjaka 1 dl bijelog vina peršinov list sol papar maslinovo ulje maslac |
![Rocko polje, 190315.
Na podrucju Rijeke i unutrasnjosti Istre obisli smo 5 restorana i napravili prezentaciju njihovih top jela sa sparogama. U unutrasnjosti smo brali sparoge i pripremili ih na tradiocionalan nacin u domacoj atmosferi u Vili Peruniki u Rockom polju.
Na fotografiji: Branje sparoga u Rockom polju i priprema jela u Vili Perunika.
Foto: Berislava Picek / CROPIX](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2017/4/7/10/sparoge_radne10-200315.jpg)
Priprema:
Od tvrđih dijelova šparoga skuhajte temeljac uz dodatak jednog manjeg luka. Pripremljene šparoge kratko blanširajte i ocijedite. Na mješavinu maslaca i maslinova ulja stavite na kolutiće narezan bijeli dio mladog luka i na manje komade zeleni dio. Dodajte potom šparoge, sjeckani češnjak, ulijte malo temeljca od šparoga pa rižu i podlijte bijelim vinom i temeljcem. Napola kuhanja dodajte grašak te nastavite podlijevati temeljcem dok riža ne bude kuhana. Pazite da vam se riža ne prekuha, bolje je i da mrvicu krcne pod zubima. Na kraju dodajte sol, papar, peršinov list i žlicu maslaca. Servirajte rižoto s rolicama pilećih prsa punjenih sirom i omotanih pršutom. Na samom kraju pokapajte sve s još malo maslinova ulja.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....