PROLJEĆE

OMILJENI RIŽOTO: Onaj sa šparogama!

 Berislava Picek / Hanza Media
Omiljeni rižoto mnogih!

Trebat će vam:

2 šalice riže arborio
1 vezica šparoga
1 šalica graška
4 mlada luka
2 češnja češnjaka
1 dl bijelog vina
peršinov list
sol
papar
maslinovo ulje
maslac

Rocko polje, 190315.
Na podrucju Rijeke i unutrasnjosti Istre obisli smo 5 restorana i napravili prezentaciju njihovih top jela sa sparogama. U unutrasnjosti smo brali sparoge i pripremili ih na tradiocionalan nacin u domacoj atmosferi u Vili Peruniki u Rockom polju.
Na fotografiji: Branje sparoga u Rockom polju i priprema jela u Vili Perunika.
Foto: Berislava Picek / CROPIX
Berislava Picek / Hanza Media

Priprema:

Od tvrđih dijelova šparoga skuhajte temeljac uz dodatak jednog manjeg luka. Pripremljene šparoge kratko blanširajte i ocijedite. Na mješavinu maslaca i maslinova ulja stavite na kolutiće narezan bijeli dio mladog luka i na manje komade zeleni dio. Dodajte potom šparoge, sjeckani češnjak, ulijte malo temeljca od šparoga pa rižu i podlijte bijelim vinom i temeljcem. Napola kuhanja dodajte grašak te nastavite podlijevati temeljcem dok riža ne bude kuhana. Pazite da vam se riža ne prekuha, bolje je i da mrvicu krcne pod zubima. Na kraju dodajte sol, papar, peršinov list i žlicu maslaca. Servirajte rižoto s rolicama pilećih prsa punjenih sirom i omotanih pršutom. Na samom kraju pokapajte sve s još malo maslinova ulja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. studeni 2024 12:04