Trebat će vam:
1 l temeljca (mesnog ili povrtnog) 1 žličica maslaca 1 luk 2 režnja češnjaka 400 g riže carnaroli ili arborio 3 dl suhog bijelog vina 2 jušne žlice svježe ribanog parmezana 30 dag špinata (narezan na široke rezance) 1 čajna žlica svežeg timijana 1 čajna žlica svježe sjeckanog peršina sol, papar malo maslinova ulja |
Priprema:
U plitkoj posudi zagrijte malo ulja i maslac, dodajte luk i češnjak i pirjajte dok luk ne omekša. Dodajte rižu i kuhajte minutu, dvije te ulijte vino. Povremeno miješajte, a kad tekućina ispari i riža je upije, malo-pomalo dodajte temeljac. U međuvremenu, u drugoj posudi prodinstajte špinat. Kad omekša, umiješajte peršin i maknite ga s vatre. Kad riža bude gotova, al dente, umiješajte parmezan, popaprite i posolite prema ukusu i maknite s vatre te na kraju dodajte propirjan špinat.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....