Trebat će vam:
300 g crvenog radiča 200 g kuhanog slanutka 1 bundeva kabocha, cca 1 kg 250 g feta sira 100 g bundevinih sjemenki 1 dl ekstra djevičanskog maslinova ulja 3 žlice jabučnog octa 1 žličica kurkume sol i svježe mljeveni crni papar |
Priprema:
Kabochu očistite od kore i sjemenki, narežite na manje kocke 2X2 cm. Začinite solju, paprom, sušenim timijanom i s nekoliko žlica maslinova ulja. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 190 °C oko 20-25 minuta, dok ne omekša. Crveni radič narežite ili natrgajte na manje listove, feta sir narežite na kockice. Sjemenke bundeve tostirajte. Za dresing za salatu, pomiješajte maslinovo ulje, jabučni ocat, kurkumu i sol. Sve sastojke za salatu pomiješajte pažljivo s pečenom bundevom te prelijte pripremljenim dresingom. Odmah servirajte.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....