![28254607](https://static.jutarnji.hr/images/slike/2024/11/22/k_28254607_640.jpg)
Trebat će vam:
1 šalica bulgura 200 g kuhanog slanutka 4 kineska patlidžana, dugi uski 150 g feta sira peršinov list listići mente 1 glavica luka malo brašna sol papar maslinovo ulje ocat |
![Zagreb, 300816.
Urednica u Dobroj hrani Mateja Domitrovic napravila je jela s patlidzanom.
Foto: Berislava Picek / CROPIX](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2016/9/7/13/mateja-patlidzan14-300816.jpg)
Priprema:
Bulgur skuhati u omjeru s vodom 1:3. Kineske patlidžane narezati na kolutiće pa ispržiti na tavi. U zdjelu staviti kuhani bulgur, slanutak, patlidžane, feta sir, nasjeckani peršinov list i mentu. Posoliti, popapriti, pokapati octom i maslinovim uljem, nježno promiješati. Luk narezati na kolutove pa ih uvaljati u brašno i ispržiti ih u ulju. Pečeni luk ocijediti na kuhinjskom ubrusu. Staviti ga na vrh salate.
Isprobajte i kineske patlidžane, patlidžane sa sirom, inćunima i pestom, musaku s patlidžanima te punjene patlidžane.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....