Salata od tikvica

 Berislava Picek / HANZA MEDIA

Sastojci:

2 manje tikvice
limunov sok
listići mente
listići bosiljka
maslinovo ulje
crni sezam
sol

Zagreb, 010714.
Jela od tikvica, osmislila i pripremila Mateja Domitrovic urednica u Dobroj hrani. Jela su od juhe, rizota, tjestenine, svjeze tikvice na salatu, ukiseljene tikvice, razne vrste pecih u pecnici sa zacinima i varivo od tikvica.
Na fotografiji: Svjeze tikvice sa zacinima kao salata ili predjelo.
Foto: Berislava Picek / CROPIX
Berislava Picek / HANZA MEDIA

Tikvicu izrežite pomoću ribeža ili rezalice na vrlo tanke, gotovo prozirne uzdužne šnite. Složite ih na tanjur, posolite, pokapajte limunovim sokom i maslinovim uljem te pospite mentom, bosiljkom i crnim sezamom. U salatu možete dodati listice parmezana, feta sir ili mozzrellu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. studeni 2024 21:32