Sastojci:
2 manje tikvice limunov sok listići mente listići bosiljka maslinovo ulje crni sezam sol |
![Zagreb, 010714.
Jela od tikvica, osmislila i pripremila Mateja Domitrovic urednica u Dobroj hrani. Jela su od juhe, rizota, tjestenine, svjeze tikvice na salatu, ukiseljene tikvice, razne vrste pecih u pecnici sa zacinima i varivo od tikvica.
Na fotografiji: Svjeze tikvice sa zacinima kao salata ili predjelo.
Foto: Berislava Picek / CROPIX](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2016/8/24/12/tikvice9-010714.jpg)
Tikvicu izrežite pomoću ribeža ili rezalice na vrlo tanke, gotovo prozirne uzdužne šnite. Složite ih na tanjur, posolite, pokapajte limunovim sokom i maslinovim uljem te pospite mentom, bosiljkom i crnim sezamom. U salatu možete dodati listice parmezana, feta sir ili mozzrellu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....