Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 30 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 1 kruška
- 250 g šparoga
- miješana lisnata salata (zelena, rikula, matovilac, listovi cikle i rotkvice..
- maslinovo ulje
- 150 g gorgonzole
- sol i papar
Priprema
1. korak
Krušku operite, prepolovite je i izdubite joj unutrašnjost s košticama. Nemojte je guliti. Narežite krušku na uzdužne kriške, ni predebelo ni pretanko. Zagrijte grill tavu pa ispecite narezanu krušku s obje strane dok se lijepo ne zapeče. Šparoge (uzgojene) narežite pa ih također ispecite na grill tavi s obje strane.
2. korak
Lisnatu salatu operite i ocijedite pa je začinite solju, octom i maslinovim uljem. Lagano promiješajte rukama i stavite je u veću zdjelu ili na pladanj. Na salatu poslažite pečenu krušku i šparoge, a zatim dodajte natrganu gorgonzolu. Malo popaprite.
Savjet: umjesto gorgonzole možete na tanje listiće narezati grana padano sir, a umjesto šparoga ispecite na tanko narezanu tikvicu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....