Trebat će vam:
450 g narezane rabarbare 100 g jagoda 130 g šećera 3 žličice limunčela 4 žumanjka 0,5 dcl mlijeka 1 žličica ekstrakta vanilije 250 g slatkog vrhnja |
Kalup u kojemu ćete pripremati semifreddo obložite s par slojeva prozirne folije. Čuvajte ga u škrinji dok semifreddo ne bude gotov. Rabarbaru i jagode pomiješajte sa šećerom i limunčelom i zagrijte na laganoj vatri. Kuhajte oko 10 minuta. Kada je kuhano stavite sa strane i ohladite. U srednju rajnglicu natočite oko 2,5 cm vode. Neka lagano zavrije., a zatim vatru smanjite na srednju vatru. U staklenu posudu otpornu na vrućinu stavite žumanjke, mlijeko i vaniliju. Miješajte konstantno kako biste dobili svilenkastu kremu. Postupno dodajite šećer. Nastavite miješati dok krema ne postane blijedo žuta. Maknite s vatre, prekrijte plastičnom folijom kako se ne bi napravila kožica i stavite u hladnjak. U posebnoj posudi izmiksajte slatko vrhnje, lagano sa žlicom umiješajte ohlađenu kremu od jaja i kompot od jagoda i rabarbare. Stavite u kalup za semifreddo i zamrznite na 4 sata.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....