Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 15 min
Broj osoba: 2
Sastojci
- 1 krumpir (kuhani, oguljeni i zgnječeni)
- 1 manja mrkva(ribana)
- 1 tikvica
- mala konzerva kukuruza
- 1 luk
- 1 režanj češnjaka
- oko 30 g oštrog brašna
- sol, papar
- pola šake kosanog kopra
- 1 čajnu žlicu senfa
- 1 jaje odvojeno
- maslinovo ulje
- 1 jušna žlica ribanog parmezana
- UMAK:
- 1,5 dcl jogurta
- 1,5 čajne žlice senfa
- 1 režanj češnjaka sitno sjeckanog
- 2 sitno ribana kisela krastavca
- 1 jušna žlica sitno kosanog lista peršina (može i par kapi limuna prema ukusu)
Priprema
1. korak
Tikvice naribajte posolite i ostavite ih da puste vodu nekoliko minuta. Zatim ih dobro istisnite rukama te stavite u zdjelu u kojoj ćete miješati povrće.
2. korak
Tikvicama dodajte ribanu mrkvu, 2 jušne žlice kukuruza, sitno sijeckani luk, sitno sjeckani češnjak, sol, papar, kosani kopar, žumanjak,senf, brašno i parmezan i zgnječeni krumpir.
3. korak
Bjelanjak stucite mikserom u snijeg te ručno umiješajte u smjesu. Smjesa ne bi trebala biti prečvrsta ali ukoliko vam se čini jako tekućom dodajte krušnih mrvica.
4. korak
Zagrijte maslinovo ulje u većoj tavi za prženje i pržite po žlicu smjese nekoliko minuta s jedne i druge strane.
5. korak
Kad povrće porumeni ocijedite ga na kuhinjskim ručnicima. Servirajte između dvije šnite kruha ili peciva sa salatom i umak od jogurta.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....