Sendvič s pogačicama od povrća

Težina pripreme: lagano

Vrijeme pripreme: 15 min

Broj osoba: 2

Sastojci

  • 1 krumpir (kuhani, oguljeni i zgnječeni)
  • 1 manja mrkva(ribana)
  • 1 tikvica
  • mala konzerva kukuruza
  • 1 luk
  • 1 režanj češnjaka
  • oko 30 g oštrog brašna
  • sol, papar
  • pola šake kosanog kopra
  • 1 čajnu žlicu senfa
  • 1 jaje odvojeno
  • maslinovo ulje
  • 1 jušna žlica ribanog parmezana
  • UMAK:
  • 1,5 dcl jogurta
  • 1,5 čajne žlice senfa
  • 1 režanj češnjaka sitno sjeckanog
  • 2 sitno ribana kisela krastavca
  • 1 jušna žlica sitno kosanog lista peršina (može i par kapi limuna prema ukusu)

Priprema

1. korak

Tikvice naribajte posolite i ostavite ih da puste vodu nekoliko minuta. Zatim ih dobro istisnite rukama te stavite u zdjelu u kojoj ćete miješati povrće.

2. korak

Tikvicama dodajte ribanu mrkvu, 2 jušne žlice kukuruza, sitno sijeckani luk, sitno sjeckani češnjak, sol, papar, kosani kopar, žumanjak,senf, brašno i parmezan i zgnječeni krumpir.

3. korak

Bjelanjak stucite mikserom u snijeg te ručno umiješajte u smjesu. Smjesa ne bi trebala biti prečvrsta ali ukoliko vam se čini jako tekućom dodajte krušnih mrvica.

4. korak

Zagrijte maslinovo ulje u većoj tavi za prženje i pržite po žlicu smjese nekoliko minuta s jedne i druge strane.

5. korak

Kad povrće porumeni ocijedite ga na kuhinjskim ručnicima. Servirajte između dvije šnite kruha ili peciva sa salatom i umak od jogurta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. prosinac 2024 00:21