Trebat će vam:
Za namaz:
800 g crvenih paprika (najbolje rog) 1 ljuti feferon 2 češnja češnjaka limun 50 g oraha žličica soli 50 ml maslinova ulja 30 g krušnih mrvica |
Za sendviče:
2 para kobasica 4 duguljasta peciva sa sjemenkama 5-6 listova kristal salate (može i neke druge) |
Trebat će vam:
Paprike operite, obrišite i i stavite na pleh koji ste obložili papirom za pečenje. Stavite zagrijanu pećnicu na 200 °C. Pecite 50 minuta uz povremeno okretanje. Stavite ih u posudu i poklopite da se "oznoje". Tako ćete ih lakše oguliti. Ogulite ih i očistite od sjemenki. Očišćene paprike, feferon, češnjak, sok od pola limuna i prethodno na tavici bez ulja lagano popečene orahe stavite u sjeckalicu i usitnite. Kada smjesa postane glatka, dodajte sol, maslinovo ulje i krušne mrvice pa sve još dobro izmiješajte. Ovaj namaz možete čuvati u hladnjaku i tjedan dana. Kobasice ispecite na roštilju ili grill tavi. Stavite ih sa strane. Natrgajte listove salate. Prepolovite peciva. Najprije namažite namaz od paprika, potom poslažite listove salate, stavite u svako pecivo po jednu kobasicu, prekrijte salatom pa potom drugim dijelom peciva koje ste također premazali namazom.
Isprobajte i burgere s kozicama i umakom od senfa te sendvič od kobasica s namazom od pečenih paprika.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....