![36222194](https://static.jutarnji.hr/images/slike/2025/02/12/k_36222194_640.jpg)
Trebat će vam:
400 g pilećeg filea 2 žlice soja umaka 1 žlica meda 1 žličica dimljene mljevene paprike 250 g listića mladog špinata 200 g tanko narezanog sira 2 baguette kruha 2 žlice maslinova ulja |
![](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2016/8/2/11/shutterstock-236631400.jpg)
Priprema:
Pomiješajte soja umak, med, mljevenu papriku. Pileći file prerežite uzdužno (da dobijete tanje komade), a potom izrežite manje komadiće. Meso namažite marinadom i ostavite u hladnjaku pola sata. U međuvremenu očistite i operite špinat pa ga ostavite da se cijedi. Na grill tavici na malo ulja prepržite piletinu i ostavite je sa strane. Svaku krišku kruha malo prepržite na tavici (ili u tosteru) pa je namažite s malo maslinova ulja, potom na krišku kruha stavite piletinu, sir i listiće špinata. Ako želite iznenaditi društvo, sendviče omotajte papirom za pečenje koji možete učvrstiti špagom.
Isprobajte i burgere s kozicama i umakom od senfa te sendviče od kobasica s namazom od pečenih paprika!
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....