Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 30 min
Broj osoba: 1
Sastojci
- 12 šnita pancete
- 2 kg školjaka (dagnji ili nekih drugih)
- 1 češanj češnjaka
- 150 ml jabukovače
- svježi ili sušeni bosiljak
- svježi ili sušeni peršin
- maslinovo ulje
Priprema
1. korak
Na maslinovu ulju prepržite slaninu pa kad je gotova premjestite u drugu zdjelu.
2. korak
Sada pripremite mušule. Dodajte im jabukovaču i češnjak, te sve pustite oko 5 minuta da prokuha, ali poklopljeno. Svako malo protresite tavu kako bi se sastojci bolje povezali. Kad su se sve mušule otvorile, tada su gotove.
3. korak
Premjestite mušule na tanjur, a na masnoći i umaku od školjaka vratite pancetu te dodajte peršin i svježi bosiljak. Pustite da sve zajedno još malo prokuha 2 minute pa prelijte školjke dobivenim umakom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....