
Trebat će vam:
500 g jagoda - očistite od peteljki 150 g šećera 0,5 l mlijeka 2,8- 3,2 % 500 g vrhnja za kuhanje 1 bourbon vanilija 10 žumanjaka 2-3 žlice soka od limuna |

Priprema:
Očišćene jagode izrežite na polovice i stavite u multipraktik, dodajte dvijetri žlice šećera te sameljite u finu tekućinu. Vaniliju prerežite po dužini, istružite sjemenke te sve zajedno stavite u mlijeko i vrhnje za kuhanje. Na laganoj vatri kuhajte 5-6 minuta (pazite da ne zakipi). Žumanjke istucite s malo soli te dodajte šećer i potom tucite dok ne dobijete kremastu smjesu. Izvadite vaniliju te pustite da se mliječna baza malo ohladi. Nakon toga lagano miješajući ulijevajte mlijeko u žumanjke. Vratite na laganu vatru i stalno miješajući kuhajte smjesu dok se ne zgusne. Ohladite, stavite u stroj za sladoled (ili koristite neku drugu tehniku kako smo opisali) - i neka radi dok se ne napravi hladan kremasti sladoled. Poslužite s malo bijelog papra, grančicom majčine dušice ili metvice
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....