Trebat će vam:
1 kg šljiva 2 čajne žličice svježe naribanog đumbira 250 g slatkog vrhnja (napravite čvrst šlag) prstohvat soli 5-6 žlica meda (zasladite po želji) 1 vanilin šećer malo zvjezdastog anisa malo ruma po želji |
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200 °C. Šljivama maknite koštice pa ih usitnite. Pomiješajte ih s medom, zvjezdastim anisom i posipajte s vanilin šećerom. Pecite na 200 °C kojih 20 minuta dok ne postanu posve mekane. Potom ih pustite da se hlade najmanje dva sata. Tada ih stavite u blender, dodajte čvrsti šlag, prstohvat soli, malo ruma po želji i dvije čajne žličice đumbira. Miksajte dok smjesa ne bude jednolična i homogena. Kušajte, a zatim zasladite po želji. Smjesu stavite u plastičnu posudicu a zatim zamrznite preko noći.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....