Trebat će vam:
3 jaja 250 g brašna 2 dl punomasnog mlijeka 1 dl mineralne malo soli 3 tikvice mala glavica luka 100 g slanine žlica ulja lišće peršina |
Priprema:
Od jaja, brašna, mlijeka i mineralne vode s malo soli mikserom zamutite tijesto. Stavite u frižider da odstoji. Naribajte tikvice pa posolite i ostavite da odstoje. Nakon petnaestak minuta lagano ih iscijedite. Sitno sjeckani luk zapecite na ulju u velikoj tavi, pa mu dodajte i tikvice. Pirjajte desetak minuta dok ne umekšaju, a višak vode ishlapi. Na kraju dodajte i slaninu narezanu na kockice. Pustite neka se lagano rastopi. Dodajte u smjesu za palačinke. Pecite male i okrugle palačinke oko 3 minute sa svake strane dok ne dobiju zlatnu boju. Servirajte odmah uz dodatak salate, svježeg sira, crvenog umaka, kiselog vrhnja ili umaka od jogurta.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....