Slani keksići s maslinama

 Berislava Picek / Hanza Media

Sastojci:

1 šalica brašna
2 žlice nasjeckanih crnih maslina
3 žlice naribanog tvrdog sira
2 češnja češnjaka, sitno nasjeckanog
1 žlica nasjeckanog ružmarina
3 žlice maslinova ulja
3 žlice kiselog vrhnja
1 žličica soli
krupna sol za posipavanje

Zagreb, 220916.
Domace grickalice pripremila je Mateja Domitrovic, urednica u Dobroj hrani. 
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / Hanza Media

Priprema:

U posudi pomiješati brašno, sir, ružmarin, češnjak, masline, sol i vrhnje. Na kraju dodati vrhnje pa zamijesiti tijesto, oblikovati ga u kuglu, zamotati prozirnom folijom te ostaviti u hladnjaku sat vremena. Razvaljati tijesto, posuti ga solju pa ga izrezati nožem ili okruglim rezačem za pizzu. Keksiće slagati na pleh na papir za pečenje i peći ih na 180 Celzijevih stupnjeva oko 10 minuta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. studeni 2024 17:21