ZA ONE KOJI VOLE PIKANTNO

Slatko kiselo ljuti umak

Ljuti umak za roštilj!

Trebat će vam:

4 čili paprike
5 režnjeva češnjaka
2,5 dcl jabučnog octa
250 g šećera
4 žličice soli
2 žlice škrobnog brašna
4 žlice vode

Očistite i nasjeckajte paprike (pola jedne narežite na uske trakice i ostavite sa strane). čistite češnjak. Paprike, češnjak, ocat, šećer, sol i vodu stavite u blender i dobro usitnite. Prebacite u zdjelu, dodajte trakice od čili paprika pa pustite na laganoj vatri da zakipi. Povremeno miješajte. Neka se kuha otprilike 5 minuta. U međuvremenu škrobno brašno pomiješajte s vodom (pazite da ne ostanu grudice) pa ulijte uz stalno miješanje u vrelu smjesu. Kuhajte još dok se smjesa ne zgusne. Punite je u vruće, u pećnici sterilizirane staklenke i dobro ih zatvorite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. listopad 2024 18:15