Težina pripreme: srednje
Vrijeme pripreme: 20 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 8-10 pilećih krilca
- žlica meda
- dvije žlice sojina umaka
- tri žlice maslinova ulja
- pola žličice mljevene ljute paprike
- krupna sol
- Za palentu:
- šalica kukuruzne krupice ili brašna
- tri šalice vode
- tri žlice maslaca
- sol
- 300 g koprive
- 1/2 šalice svježeg sira ili skute
Priprema
1. korak
Od svih sastojaka napravite marinadu pa njome dobro obložite krilca. Pustite da u marinadi odstoje preko noći. Sutradan više puta okrenite i izvadite iz hladnjaka barem jedan sat prije pečenja.
2. korak
Palentu pripremite dan ranije.
3. korak
Lišće koprive pofurite u vreloj slanoj vodi. Ocijedite i usitnite nožem. U vodi s maslacem kuhajte krupicu, stalno miješajući. Kuhajte dok se smjesa sasvim ne zgusne, četrdesetak minuta. Pri kraju dodajte koprivu i pola šalice svježeg sira.
4. korak
Izlijte palentu u širok, plići kalup ili lim pa pustite da se ohladi preko noći. Sutradan, prije pečenja, narežite je na komade željene veličine i oblika. Ovlaš ih premažite maslinovim uljem i zapecite na rešetki roštilja.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....