Slatko-ljuta pileća krilca s grilanom palentom

Težina pripreme: srednje

Vrijeme pripreme: 20 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 8-10 pilećih krilca
  • žlica meda
  • dvije žlice sojina umaka
  • tri žlice maslinova ulja
  • pola žličice mljevene ljute paprike
  • krupna sol
  • Za palentu:
  • šalica kukuruzne krupice ili brašna
  • tri šalice vode
  • tri žlice maslaca
  • sol
  • 300 g koprive
  • 1/2 šalice svježeg sira ili skute

Priprema

1. korak

Od svih sastojaka napravite marinadu pa njome dobro obložite krilca. Pustite da u marinadi odstoje preko noći. Sutradan više puta okrenite i izvadite iz hladnjaka barem jedan sat prije pečenja.

2. korak

Palentu pripremite dan ranije.

3. korak

Lišće koprive pofurite u vreloj slanoj vodi. Ocijedite i usitnite nožem. U vodi s maslacem kuhajte krupicu, stalno miješajući. Kuhajte dok se smjesa sasvim ne zgusne, četrdesetak minuta. Pri kraju dodajte koprivu i pola šalice svježeg sira.

4. korak

Izlijte palentu u širok, plići kalup ili lim pa pustite da se ohladi preko noći. Sutradan, prije pečenja, narežite je na komade željene veličine i oblika. Ovlaš ih premažite maslinovim uljem i zapecite na rešetki roštilja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. studeni 2024 15:22