![36182030](https://static.jutarnji.hr/images/slike/2025/02/10/k_36182030_640.jpg)
Trebat će vam:
2 kg mesa od buče (bez kore i koštica) 1,5 kg šećera 1 limun 2 vrećice vanilin šećera |
![Oroslavje 171017.
Mladen Cesarec mladi je proizvodjac bucinog ulja i vec osvojio sve nagrade na tom podrucju. Imanje i vodjenja posla naslijedio je od roditelja Katarine i Zvonka koji pomazu u obiteljskoj proizvodnji.Osim bucinog ulja u ponudi su jos bucine kostice i bucino brasno.Od toga brasna supruga Vedrana po zanimanju nutriconistica, radi zanimljiva slana i slatka jela od bundeva.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2017/11/6/14/cesarec_buce_ulje23-171017.jpg)
Meso buče narežite na kockice i u zdjelu stavljajte red šećera, red buče. Ostavite da odstoji dva sata. Kuhajte na srednje jako vatri povremeno skidajući pjenu. Na polovici kuhanja, kad se buča počne raspadati, dodajte limunov sok i vanilin šećer. Nastavite kuhati, a pekmez je gotov kad se smjesa na hladnom tanjuriću ne slijeva, nego se nabora. Staklenke operite i stavite u pećnicu na 90 stupnjeva da se steriliziraju. Vrući pekmez stavljajte u vruće staklenke, zatvorite ih i okrenite na poklopac. Tako neka stoje petnaestak minuta, pa ih vratite u pravi položaj.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....