Biskvit:
250 g pirovog brašna 100 g šećera 100 ml ulja 150 ml mlijeka 3 jaja 1 vanilin šećer 1 pecilni prašak korica limuna prstohvat soli |
Jaja pomiješajte sa šećerom i vanilin šećerom, brašno prosijte s praškom za pecivo, pa ga naizmjence s mlijekom i uljem dodajte u smjesu jaja i šećera. Dodajte naribanu koricu limuna i prstohvat soli. Okrugli kalup obložite papirom za pečenje. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva i pecite tijesto 20-25 minuta.
Krema:
1 puding od vanilije 3 žlice šećera 300 ml mlijeka 100 ml bučinog ulja 200 ml vrhnja za šlag |
Prah pomiješajte sa šećerom i dijelom mlijeka. Ostalo mlijeko ugrijte, ulijte mješavinu s pudingom. Površinu prekrijte plastičnom folijom da se ne stvori korica, pa pustite da se ohladi. Istucite šlag. Umiješajte ga u smjesu s bučinim uljem i premažite preko tijesta. Možete ukrasiti bučinim golicama
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....