Trebat će vam:
1 dcl maslinova ulja 120 g špageta po osobi češnjak sol i papar peršin dagnje 1 dcl bijelog vina malo maslaca |
Priprema:
Na maslinovo ulje stavljamo sitno narezan češnjak i peršin (proizvoljno, koliko intenzivne okuse volite). Kad se malo češnjak zažuti, stavljamo očišćene dagnje. U međuvremenu skuhamo tjesteninu, pazeći da je skuhamo samo do pola. Kad su se školjke potpuno otvorile, dodamo do pola kuhanu tjesteninu (bolje deblje špagete kako se ne bi prekuhali), podlijemo bijelim vinom (najbolje sivi pinot) i začinimo paprom. Treba kuhati dok vino ne ispari. Nemojte dodavati soli prije nego što ste kušali jer su dagnje pridonijele slanosti. Na kraju se može dodati malo češnjaka, peršina i malo maslaca.
Isprobajte i šalšu od pomidora, paštu fažol, rižoto s tikvicama te oradu al forno.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....