Trebat će vam:
1 vezica šparoga nekoliko šnita pancete malo papra maslinovo ulje maslac |
Priprema:
Za ovo jelo koristite uzgojene šparoge koje su deblje i nešto slađe od dvljih. Takve deblje lakše je omotati pancetom ili pršutom. Panceta mora biti tanko narezana tako da se lijepo omota i “prilijepi” uz šparoge. Šparoge nema potrebe soliti jer će im panceta dati potrebnu slanoću. Na mješavini maslaca i maslinova ulja sa svih strana popecite šparoge omotane pancetom, na grill ili običnoj tavi. Okrećite ih pomoću kuhinjske pincete, tako je najlakše, a ako je nemate, pomognite si s dvije vilice. Omotane šparoge na kraju malo popaprite, nema potrebe soliti ih, i servirajte s jajima na oko ili poširanim jajetom i nekom lisnatom salatom, poput zelene, potočarke ili rikule.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....