BRZI UMACI

Štedljivi žurni bolonjez

Gotov za 15 minuta!

Trebat će vam:

500 g mljevenog mesa
100 g suhe dimljene slanine
1 dcl ulja
2 velika crvena luka
250 g mrkve
1 manja glavica češnjaka
2 lista lovora
1 ljutkasta papričica
2 dcl bijelog vina (najbolje slatkastog)
500 g oguljenih rajčica

Priprema:

Na ulju se preprži sitno nasjeckana slanina, zatim meso, potom luk i češnjak. Zatim se dodaju usitnjena mrkva, češnjak, papričica i lovorov list. Uz neprestano miješanje na jakoj vatri podlijeva se vino, zatim i rajčice. One se miješanjem same usitne. Na koncu se može dodati list peršina, a i bosiljak je, naravno, dobra opcija. Obični kravlji dimljeni sir najdraži mi je odabir za ovakav umak. Ako imate mogućnost kupite što je moguće deblje špagete.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. prosinac 2024 22:02