Trebat će vam:
500 g mljevenog mesa 100 g suhe dimljene slanine 1 dcl ulja 2 velika crvena luka 250 g mrkve 1 manja glavica češnjaka 2 lista lovora 1 ljutkasta papričica 2 dcl bijelog vina (najbolje slatkastog) 500 g oguljenih rajčica |
Priprema:
Na ulju se preprži sitno nasjeckana slanina, zatim meso, potom luk i češnjak. Zatim se dodaju usitnjena mrkva, češnjak, papričica i lovorov list. Uz neprestano miješanje na jakoj vatri podlijeva se vino, zatim i rajčice. One se miješanjem same usitne. Na koncu se može dodati list peršina, a i bosiljak je, naravno, dobra opcija. Obični kravlji dimljeni sir najdraži mi je odabir za ovakav umak. Ako imate mogućnost kupite što je moguće deblje špagete.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....