720 g svinjetine 50 g matovilca 4 jušne žlice BBQ umaka 4 čajne žlice aioli umaka 8 šnita portabello šampinjona |
BBQ umak
500 g kečapa 1 žlica koncentrata rajčice 2 žlice smeđeg šećera 3 žlice Worchestershire umaka 2 žlice jabučnog octa 100 ml soka od jabuke 1 žličica slatke mljevene paprike sol i papar |
U dubljoj posudi pomiješajte sve sastojke i stavite ih na vatru. Kuhajte pola sata uz stalno miješanje. Umak mora biti gust i poprimiti okus dima.
Aioli umak
4 režnja češnjaka 2 žumanjka 2 dcl maslinovog ulja 1 žličica senfa pola limuna |
Češnjak izrežite uzdužno i izvadite mu gorku sredinu. Četiri polovine stavite u mužar, a ostale četiri stavite u tavicu s hladnom vodom. Zakuhajte te bacite prvu vodu. Dodajte novu vodu i kuhajte dok češnjak u potpunosti ne omekša. Ubacite i njega u mužar, posolite i popaprite te izradite u glatku pastu. Dodajte žumanjak te pjenjačom sjedinite sastojke. Dodajte kap po kap maslinovog ulja energično miješajući u jednom smjeru. Kad potrošite svo ulje dodajte limun i senf.
Burger slažite tako da na pecivo stavite BBQ umak, zatim meso, matovilac, grillane portabello šampinjone te aioli umak. Zaklopite drugom polovicom peciva.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....