ROŠTILJ

Svinjska rebarca u slatkom crvenom umaku

 Marko Miščević
Recept R&B Food-a!

Trebat će vam:

1 kg svinjskih rebaraca (2 seta rebara izrezanih na individualna rebra)
200 g riže

Hoisin umak:

2 žlice maslaca od kikirikija
2 dl soja sosa
1 žlica meda
2 žlice octa od riže
1 češanj česnjaka
2 žlice ulja od sezama
1 žlica Tabasco sosa
1 žlica papra

Marinada:

120 g hoisin umaka
1 dl ruma
2 žlice meda
1 dl soja sosa
2 žlice ulja sezama
2 žlice ljutog sosa Tabasco
2 žlice đumbira u prahu
2 žlice luka u prahu
1 žlice češnjaka u prahu
1/2 male žlice jestive crvene boje
1 žlica kineske mješavine 5 začina (cimet, anis, klinčić, komorač, papar)

Marko Miščević

Priprema:

Stavite sve sastojke u zdjelu i dobro promiješajte. Na popisu možete zamijeniti đumbir i češnjak i staviti ih svježe. Nemojte preskočiti alkohol jer je on taj koji pomaže sastojcima da uđu dublje u meso. Pomiješajte marinadu i meso i stavite ih u vreće za zamrzavanje ili metalnu zdjelu. Minimalno ostaviti 1 sat, najbolje preko noći. Odstranite višak marinade i poredajte ih na rešetku pećnice. Ispod rešetke stavite posudu s vodom koja će pomoći rebarcima da se ne osuše. Zagrijte pećnicu na 105 °C i pecite tri sata bez ventilatora. Poslužite rebarca posuta sezamovim sjemenkama i fino nasjeckanim mladim lukom uz kuhanu rižu kao prilog.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. studeni 2024 21:19