svinjski otkošteni kare, cca 2 kg Harissa začinska mješavina, 2 žlice 1 dl maslinova ulja 1 dl argan ulja 4 režnja češnjaka sol |
Smiksati oba ulja s češnjakom, soli i harissom. Namazati kare i ostaviti nekoliko sati ili preko noći u hladnjaku. Zagrijati tavu i karamelizirati meso sa svih strana, prebaciti ga u posudu za pečenje i staviti potom u pećnicu na 180 stupnjeva oko dva sata, odnosno dok meso iznutra ne postigne temperaturu od 70 stupnjeva. Ostaviti meso da odmori oko pet minuta prije rezanja.
Salata
2 komorača 2 tikvice miješana zelena mlada salata 1 dl maslinova ulja 3 žlice kvasine 1 režanj češnjaka 1 čajna žličica senfa |
Smiksati senf, kvasinu i češnjak, miksati ulijevajući ulje. Posoliti. Povrće narezati na mandolinu na tanke trakice, pomiješati sa zelenom salatom. Sve preliti pripremljenim dresingom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....