Težina pripreme: srednje
Vrijeme pripreme: 30 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 4 svinjska kotleta
- 1 glavica luka
- 4 češnja češnjaka
- 500 ml vrhnja
- 150 g dijonskog senfa
- sol, papar
- 3 žlice maslaca
- 0,3 dl rakije
Priprema
1. korak
Narežite luk i češnjak vrlo sitno. U tavi rastopite žlicu maslaca pa na njemu pecite luk i češnjak dok ne postanu staklasti. Maknite iz tave zajedno sa sokom. U tavu dodajte još dvije žlice maslaca.
2. korak
Kad se rastopi i ugrije, dodajte nasoljene kotlete. Na srednje jakoj vatri pecite kotlete s obje strane, ali ne tako jako da potamne. Kad omekšaju, podlijte ih rakijom i pustite da malo ishlapi.
3. korak
Maknite meso s vatre, ali držite ga na toplom. U tavu u kojoj ste sačuvali sok od pečenja dodajte vrhnje i senf. Posolite i popaprite, pa dodajte luk i češnjak. Pustite neka lagano krčka da se okusi prožmu, barem pet minuta.
4. korak
Tada u umak vratite kotlete, na otprilike pet minuta. Servirajte uz pečene krumpire ili pire-krumpir. Po želji pospite nasjeckanim svježim peršinom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....