Trebat će vam:
Za 4 osobe:
malo maslinova ulja 200 g kozica 500 g tjestenine 4 sušene rajčice 200 ml ribljeg temeljca ili temeljca od ljuski kozica i plodova mora 20 g češnjaka sol 1 dcl bijelog vina 1 tikvica 1 mrkva 1 celer 50 g luka 1 rajčica grančica ružmarina 20 g maslaca parmezan oko 5 g bosiljak |
Priprema:
Temeljni umak za kozice
Ljuske kozica s malo luka i korjenastim povrćem pirjamo podlijevajući s malo bijelog vina. Nakon što vino ispari dodamo sol, papar i podlijemo s pola litre vode. Nakon 30 minuta procijedimo i dobijemo temeljni umak za kozice.
Ostatak pripreme
Stavimo vodu da zakuha, posolimo i stavimo kuhati tagliatelle. U tavici popržimo kozice na maslinovom ulju. Dodamo sjeckani češnjak i podlijemo s malo bijeloga vina. Kad vino malo ispari, posolimo i dodamo papar i 1,5 dcl temeljca. Kuhamo 3-4 minute i tada dodamo sitno, na kockice, sjeckane tikvice.
Kad su tagliatelle kuhane al dente procijedimo ih i dodamo u umak. Pospemo parmezanom, a nakon 2 minute dodamo maslac. Prokuhamo još 2 minute i maknemo s vatre. Kad je tjestenina kuhana al dente procijedimo i dodamo u umak. Na kraju dodajte maslac i parmezana po želji. Serviramo sa sušenim rajčicama i listovima svježeg bosiljka.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....