Jaki okuse kumina, korijandera i kurkume će savršeno ljubiti blagi San Servolo Indian pale ale, pale ale Varionice i Midnight Bell dark ale. Pileće batke i zabatke je najbolje pripremiti u ovoj marinadi jer će ostati sočni, ali pripazite na vatru koja ne bi trebala biti prejaka!
Trebat će vam:
250 ml jogurta, najbolje jačeg domaćeg 5 režnjeva češnjaka, nasjeckanog 1 čajna žličica naribanog đumbira 2 svježe čili paprike, nasjeckane 1 jušna žlica kumina 1 jušna žlica korijandra 1 jušna žlica kurkume 2 žlice mljevene paprike sol i papar |
Priprema:
Umiješajte sve sastojke, bez soli i papra. Nasolite komade piletine i tek tada jako dobro namažite mješavinom. Marinirajte najmanje 6 sati ili još bolje cijeli dan.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....