Prhko tijesto:
190 g maslaca 60 g šećera u prahu 20 g bademova brašna 1 g cvijeta soli 2 g vanilije u prahu 58 g jaja 190 g brašna t 55 |
Sve suhe sastojke jednolično izmrviti te na kraju dodati jaja pa tijesto ohladiti 24 sata u frižideru. Sutradan ga razvaljati 3 mm debljine u okrugli prsten promjera 12 cm. Peći 20 min na 180 stupnjeva te kad je tijesto gotovo pečeno dodati smjesu od badema prethodno izrađenu pa ispeći do kraja.
Krema od badema:
90 g bademova brašna 90 g šećera u prahu 90 g jaja 90 g maslaca |
Izmiješati sve sastojke te preliti preko tijesta.
Mousse od kokosa:
394 g pirea od kokosa 5 g riblje želatine 25 g vode 131 g tučenog vrhnja 10 g malibua |
Želatinu umiješati u vodu te otopiti desetak sekundi u mikrovalnoj, izmiješati s pireom od kokosa te dodati tučeno vrhnje i izliti u prethodno pečeno tijesto te zamrznuti.
Mousse abinao:
75 g žumanjaka 300 g vrhnja 1 250 g vrhnja 2 293 g Abinao čokolade 8 g riblje želatine u prahu 30 g šećera 30 g vode |
Vrhnje 1 istući dok se ne dobije mekani šlag, a u drugoj posudi vrhnje 2 zakuhati i preliti preko čokolade i napraviti ganache. Žumanjke staviti miksati sa šećernim sirupom (vodu i šećer zakuhati na 101 stupanj) te kad budu pjenasti umiješati u prethodno napravljeni ganache ohlađen na sobnoj temperaturi. Želatinu otopiti u mikrovalnoj i dodati u smjesu te na kraju šlag. Preliti mousse u kalupe promjera jednakog kao i prethodno napravljeni tart te zamrznuti i položiti ga na mousse od kokosa.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....