Trebat će vam:
150 g bijele čokolade 60 ml slatkog vrhnja 1 mala šalica espresso kave 1 naribana korica naranče 30 g gustina 1-2 šake tostiranih badema |
Priprema:
Prvo napravite ganache od bijele čokolade: otopite bijelu čokoladu te postupno dodavajte vrhnje za šlag dok ne dobijete homogenu smjesu. Kad se smjesa ohladila oko 15 minuta dodajte joj jednu malu šalicu espresso kave (ona najmanja šalica) te naribane korice jedne i pol veće naranče. Dodajte gustina i dobro promiješajte. Tako pripremljenu kremu izlijte u prethodno obložen pleh s prhkim tijestom. Sve zajedno pecite kojih 20 minuta, a zatim kad se temperatura deserta spusti na sobnu stavite da se hladi u hladnjak na najmanje 3 sata dok se krema u potpunosti ne stisne. Na samom kraju sve velikodušno posipajte tostiranim bademima.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....