Trebat će vam:
4 teleće šnicla 4 šnite kuhane ili pečene šunke 4 šnite pršuta ili pancete 1 mozzarella nekoliko listića kadulje sol papar |
Priprema:
Teleće šnicle istući da budu tanki, možete ih ako su veliki i prepoloviti. Na svaki staviti po jednu šnitu šunke i mozzarelle pa zarolati. Izvana omotati pršutom ili pancetom, odnosno špekom i privezati ako je potrebno kuhinjskim koncem ili pomoću čačkalice. Između konca umetnuti listić kadulje ili ga nabosti čačkalicom. Peći na tavi uz okretanje na srednje jakoj vatri. Poslužiti s dinstanim graškom ili zeljem dinstanim na luku i maslinovom ulju ili ih servirajte s pečenim povrćem i gljivama te sa salatom od matovilca. Ove rolice možete raditi i s puretinom, a kad ih ispečete, izvadite ih iz tave pa na postojeću masnoću dodajte dva oguljena češnja češnjaka, podlijte bijelim vinom, a kada ono ispari, ulijte i malo vrhnja za kuhanje pa uronite rolice da se prožmu s umakom. Kao takve možete ih poslužiti i s kuhanim krumpirom pomiješanim s tikvicom, keljom ili blitvom, a odlično će pasati i s kuhanom rižom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....