Teleći odresci u umaku od vina i senfa

Težina pripreme: lagano

Vrijeme pripreme: 5 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 500 g odrezaka telećeg buta
  • 1 glavica luka
  • 3 češnja češnjaka
  • 1 žlica senfa
  • 2 dl bijelog vina
  • sol
  • papar
  • malo vode
  • ulje

Priprema

1. korak

Narežite teletinu na odreske. Svaki odrezak malo potucite batom za meso, namažite s malo senfa, posolite, poparite i ostavite u hladnjaku da se marinira.

2. korak

Narežite luk na kockice, a češnjak nasjeckajte.

3. korak

Zagrijte ulje pa na njemu dinstajte luk dok ne omekša, dodajte češnjak.

4. korak

Na dinstani luk složite komade mesa te nastavite dinstati dok meso ne uhvati boju sa svih strana.

5. korak

Dolijte vino, zakuhajte, dodajte malo vode pa poklopite i kuhajte na laganoj vatri dok se umak ne zgusne.

6. korak

Poslužite uz rižu ili pire krumpir.

Teletina je dobra na svaki način, a ovako je posebno fina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. travanj 2024 14:07