Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 2 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- paket tagliatella
- vezica raštike
- 1 dl maslinova ulja
- vezica mladog češnjaka ili srijemuša
- pola šalice naribanog sira
- pola šalice oraha
- sol, papar
Priprema
1. korak
Raštiku blanširajte u puno slane vode, tek toliko da omekša, ali ostane jarko zelena, oko tri minute. Šupljom žlicom prebacite raštiku u blender.
2. korak
Dodajte maslinovo ulje, nasjeckani češnjak ili srijemuš i vodu od kuhanja, koliko treba da blenderom izmiksate raštiku u glatku kremu. Posolite i popaprite.
3. korak
U vodi u kojoj se kuhala raštika skuhajte tjesteninu prema uputama na vrećici. Neka ostane al dente. Na suhoj tavi popržite orahe da lagano potamne i puste aromu. Izrežite ih grubo nožem.
4. korak
Kuhanu tjesteninu pomiješajte s umakom od raštike, pospite naribanim sirom i sjeckanim orasima.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....