Za podlogu:
200 g digestiv keksa 100 g maslaca |
Za kremu:
500 g krem sira 150 g šećera u prahu 2 žličice ekstrakta vanilije 6 listova želatine 250 ml slatkog vrhnja |
Za preljev:
250 g jagoda 60 g šećer 6 žlica vode 2 žličice škrobnog brašna |
Priprema:
Kekse samljeite, dodjte otopljeni maslac pa smjesu utisnite na dno kalupa. Pustite da se ohladi. U međuvremenu pomiješajte sir sa šećerom u prahu i ekstraktom vanilije. Natrgajte listiće želatine i stavite ih u hladnu vodu da se razmoće. Iscijedite ih, pa želatinu otopite na vrlo laganoj vatri (ne smije zavriti). Dobro otopljenu želatinu mikserom umiješajte u smjesu sa sirom. Istucite čvrsti šlag, lagano ga umiješajte u kremu i izlijte preko keksa. Stavite u hladnjak da se ohladi (najbolje preko noći). Za preljev sitno nasjeckajte jagode, stavite ih na laganu vatru zajedno sa šećerom i kuhajte desetak minuta. Gustin razrijedite s malo vode i umiješajte ga u jagode, pa kuhajte dok se smjesa ne zgusne. Potom je usitnite štapnim mikserom i ostavite da se dobro ohladi.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....