Za biskvit:
obruč promjera 20 cm 200 g jaja 125 g šećera 125 g brašna |
Jaja i šećer na laganoj vatri ili pari zagrijati do 40 stupnjeva, zatim ih dobro izmiksati. U tu smjesu dodati prosijano brašno i izmiješati lagano rukom. Peći u namašćenom kalupu 20 minuta na 190 stupnjeva. Pečeno i ohlađeno tijesto prerezati na pola.
Mousseline krema od vanilije
Slastičarska krema:
500 g mlijeka štapić vanilije 100 g šećera 120 g žumanjaka 50 g gustina 50 g maslaca 100 g maslaca |
Prokuhajte mlijeko sa štapićem vanilije prerezanim na pola i sastruganim sjemenkama. Promiješajte šećer, žumanjke, gustin te prelijte preko toga prokuhano mlijeko, promiješajte, vratite na vatru da sve ponovno prokuha i miješajte oko 30 sekundi bez prestanka. Skinite s vatre i dodajte 50 g maslaca. Ostavite hladiti prekriveno u kontaktu s prozirnom folijom. Miksajte slastičarsku kremu, zatim dodajte 100 g omekšalog maslaca i miksajte na maksimalnoj brzini kako biste dobili laganu i prozračnu mousseline kremu. Rasporediti prerezane jagode uz rub obruča. Uz jagode i obruč nanijeti mousseline kremu. Na dno staviti polovicu biskvita namočenu sirupom, nanijeti kremu, jagode narezane na komadiće te završiti s drugom polovicom biskvita. Na vrh nanijeti i rasporediti ostatak kreme. Kad se torta ohladi, staviti na nju razvaljani marcipan i ukrasiti.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....