![35814393](https://static.jutarnji.hr/images/slike/2024/11/29/k_35814393_640.png)
Trebat će vam:
250 g mljevenog maka
250 g šećera
4 rebra tamne čokolade
150 g maslaca
6 žutanjaka
snijeg od 6 bjelanjaka
malo ekstrakta vanilije
korica limuna
3 centilitra ruma
![Popovaca, 140916.
Obiteljski restoran August u Popovaci.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2016/10/3/12/august-popovaca32-140916.jpg)
Priprema:
Ova torta nema brašna, a ako imate predrasude prema maku i mislite da je 'težak', iznenadit ćete se koliko je lagana i prozračna. Maslac i 100 g šećera pjenasto umutiti. Dodati malo ekstrakta vanilije i jedan po jedan žutanjak. Istući snijeg od 6 žutanjaka sa 150 g šećera. Lagano spojiti obje smjese i dodati mak i limunovu koricu. Peći u kalupu obloženom masnim papirom na 180 stupnjeva Celzijevih oko 30 minuta. Na ohlađenu tortu staviti čokoladnu glazuru u koju ste dodali malo ruma.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....