OBOŽAVANJE MORSKIH PLODOVA

Totani e patate

 Getty Images/iStockphoto
Danas spremamo lignje!

Trebat će vam:

1 kg liganja
800 g krumpira
400 g pelata
1 dcl bijelog vina
maslinovo ulje
sol i papar
mažuran
2 češnja češnjaka
svježi peršin

Traditional Italian food “Totani e patate” with calamari and potatoes
Getty Images/iStockphoto

Priprema:

Lignje izrežite na kolutiće, a krakove usitnite. Krumpir ogulite, narežite na veće komade i stavite ga kuhati u slanu vodu. Na malo maslinova ulja zagrijte češnjak te mu dodajte lignje. Pržite ih 10 minuta. Zatim ih podlijte bijelim vinom. Pustite da alkohol ispari te dodajte rajčicu, sol, papar, mažuran i peršin. Kada je krumpir kuhan, spojite ga s lignjama. Poslužite toplo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. prosinac 2024 07:14