Trebat će vam:
600 g junetine od buta 3 luka 2 režnja češnjaka 200 ml pasirane rajčice (ili 2 žlice koncentrata) 100 ml crnog vina 2 žličice slatke (ili ljute) mljevene crvene paprike sol, papar, žlica sjeckanog peršina, lovorov list 300 ml goveđeg temeljca 150 g miješanih gljiva 100 g slanine |
Meso narežite na odreske i dobro ih istanjite batom. Posolite ih i popaprite. Odreske uvaljajte s jedne strane u brašno pa ih pržite najprije na pobrašnjenoj strani, a potom okrenite. Stavite ih sa strane. Na isto ulje dodajte nasjeckani luk i češnjak, a kada luk omekša, dodajte slaninu i gljive, pustite nekoliko minuta, dodajte vino, pustite da ishlapi alkohol, dodajte temeljac te vratite odreske. Dodajte za- čine, pustite da se odresci krčkaju 20 minuta te dodajte rajčicu. Uz odreske poslužite domaće krpice. Ako vam umak nije dovoljno gust, možete ga zgusnuti s malo škrobnog brašna razmućenog u vodi.